Siis miten se nyt menikään?

Mikä Katutaso on? Kuka sinne voi tulla? Miten pääsen vapaaehtoiseksi hommiin? Onko mahdollista päästä bändin kanssa soittamaan?

Mikä on Katutaso?

Nuorisokahvila Katutaso (ent. Nuorten yökahvila Katutaso) on vuonna 1997 perustettu seurakunnan erityisnuorisotyön työmuoto. Tavoitteena on alusta alkaen ollut tarjota nuorille turvallinen ja päihteetön kokoontumispaikka, jonne jokaisen olisi helppo tulla omana itsenään.

 

Katutaso on nuorisokahvila, jonne voit tulla vapaasti viettämään aikaa yksin tai kavereiden kanssa. Lue lehteä, osta kioskistamme halvalla kaikkea hyvä, pelaa bilistä, kuuntele hyvää musaa… ja ennen kaikkea vietä aikaa muiden nuorten kanssa! Aukioloaikamme näet etusivulla.

 

Tasolla on aina paikalla yksi työntekijä (erityisnuorisotyönohjaaja) sekä nuorisokahvilailtoina nuoria vapaaehtoisia avustajia. Työntekijän tunnistat kaulassa olevasta henkilökortista ja työvuorossa olevat avustajat STAFF-passista. Työntekijöiden ja avustajien kanssa voi jutella luottamuksellisesti mieltä painavista asioista. Jotta kaikki voisivat viihtyä Katutasolla, on jokaisen kävijän hyvä omaksua Katutason käyttäytymissäännöt, jotka löydät Katutason seinältä.

 

Kuka saa tulla Tasolle?

Kuka tahansa nuori (13-28 –vuotias), joka on selvin päin. Myös nuorten vanhemmat ja yhteistyökumppanit ovat tervetulleita tutustumaan Katutasoon. Työntekijät tulevat kuitenkin aina jututtamaan aikuisia henkilöitä turvallisuussyistä. Katutaso on ensisijaisesti tarkoitettu nuorille.

 

Vapaaehtoiseksi?

Jos sinua kiinnostaa tärkeä vapaaehtoistyö nuorten parissa, niin Katutason avustajan tehtävä on sinua varten. Avustajat toimivat kahvila-apulaisina huolehtien kioskista, narikasta, salin siisteydestä ja voivat viettää aikaa kävijöiden kanssa. Heillä on tärkeä rooli Katutason ilmapiirin luomisessa.

 

Avustajaksi pääsevät 16 vuotta täyttäneet, konfirmoidut kirkon jäsenet. Koulutuksiin voi ilmoittautua elo-syyskuussa ja tammi-helmikuussa. Koulutus kestää 3 kk sisältäen info- ja haastattelutilaisuuden, viikonloppuleirin, 5 harjoittelukertaa ja 2 koulutusiltaa. Koulutuksen lopuksi uudet avustajat siunataan työhön ja koulutuksesta saa todistuksen.