Katutason käyttäytymissäännöt ja huomioita

Jotta oleminen ja eläminen olisi mahdollisimman harmoonista sekä mukavaa kaikille, on Tasolla omat säännöt.

 

KATUTASO ON PÄIHTEETÖN.

Emme salli kenenkään tulevan Tasolle päihtyneenä ja työntekijälle ilmoitetaan jokaisesta päihtyneestä nuoresta - myös täysi-ikäisistä. Tasolle ei myöskään saa tuoda avattuja pulloja, tölkkejä yms. Kahvikuppeja ei viedä ulos.

 

KATUTASO ON SAVUTON.

Tupakoitsijat pitäkööt tupakat ja nuuskat piilossa silloinkin, kun ollaan lähdössä ulos. Polttaa ei saa nuorisotilojen, eikä koulujen läheisyydessä, joten tupakoitsijoiden pitää mennä selkeästi kauas niin Katutasosta kuin Lyseonpuiston lukiostakin.

 

KATUTASO ON TURVALLINEN.

Nimittely, selän takana pahan puhuminen, seurasta ulos jättäminen ja kaikenlainen muukin henkinen väkivalta on kiellettyä. Katutasolla pitää tulla toimeen kaikkien kanssa, vaikkei kaikista tykkäisikään, ja erimielisyydet pitää osata selvittää rakentavasti. Emme salli minkäänlaisia tappeluita tai fyysistä väkivaltaa ja puutumme myös leikkimielisiin nujakointeihin. Leikkikin saattaa helposti muuttua todelliseksi tappeluksi. Huomioithan myös kielenkäyttösi. Jatkuva noituminen ja kiroilu on epäasiallisen ja ruman kuulosta ja voi häiritä muita kävijöitä.

 

KATUTASO ON SIISTI.

Vessoissa asioidaan yksin ja pojilla ei ole asiaa tyttöjen vessan käytävälle (lukuun ottamatta työvuorossa olevia avustajia tai työntekijöitä). Narikka, keittiö ja takahuone ovat tarkoitettu ainoastaan työntekijöille ja työvuorossa oleville avustajille sekä keittiö ja takahuone bändi-iltoina bändin jäsenille (ei bändäreille ja kavereille!). Jos jätät narikkaan tavaroitasi, saat niitä vastaan narikkalapun. Sitä tulee näyttää aina, kun haluat narikasta tavaroitasi. Seurakunta ei vastaa narikkaan tai muualle Katutasoon jätetyistä tavaroista. Otamme kuitenkin aina löytötavarat talteen ja niitä on mahdollista lunastaa takaisin tuntomerkkejä vastaan.

 

KATUTASO ON LUOTETTAVA.

Työntekijöillä ja järjestysmieskortin omaavilla avustajilla on oikeus pyytää kävijöitä näyttämään laukun, repun, kassin tai taskujen sisältö. Jos kävijä kieltäytyy näyttämästä laukun ym. sisältöä, hänet voidaan poistaa ulos.

 

KATUTASO ON KAIKILLE AVOIN.

Huomioithan muut kävijät silloinkin, kun rakkaus vie jalat alta. Suuteleminen, kiehnääminen ja sylikkäin istuminen voivat vaivata muita kävijöitä – erityisesti, jos muut tuskailevat seurustelukumppanin puutetta tai tuoretta eroa. Hellyyttä voi osoittaa esim. halailemalla, mutta intiimimmät kanssakäymiset olisi hyvä jättää kahdenkeskisiin hetkiin.